Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Schil de en snijd in stukken.
  2. Smoor een 5-tal minuten in .
  3. Verwijder het vel en de zaadjes van de , hak ze in stukken en doe bij in de uienpan.
  4. Voeg dan een mespunt , de versnipperde , een blad , een takje en een toefje toe.
  5. Laat ongeveer 10 minuten smoren.
  6. Overgiet dan met anderhalve liter bouillon van rund of van kip (van blokjes mag ook!) en strooi er de bij.
  7. Laat nog 10 minuten zacht koken.
  8. Mix en doe door een zeef.
  9. Maak in een apart pannetje wat bechamelsaus volgens het gewone recept: 2 lepels boter, 2 lepels bloem en 1/3 liter melk.
  10. Laat de saus even koken en indikken.
  11. Meng ze dan bij beetjes door de soep.
  12. De hoeveelheid saus die je bijvoegt, bepaal je zelf.
  13. Meng tenslotte een flinke borrel droge bij de soep.
  14. Snijd een groene (kan je best vooraf schillen) in fijne reepjes en bak die in wat tot ze gaar zijn.
  15. Voeg deze als garnituur bij de soep.
  16. Kruid naar smaak met en en eventueel nog andere kruiden (Espelette, ).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
74 kcal
3%296 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stierensoep (Spaanse tomatensoep)
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • maaltijdsoepen
  • Stierensoep (Spaanse tomatensoep)