Spinaziequiche
- Herkomst Nederland
- Categorie Hartige taarten
- Bereiden
- Kookboek van bojah
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Deegroller
- Magnetron
- Oven
Bereidingswijze
- De bodem:
- Doe de mix, de en het in een kom.
- Kneed het met een mixer tot deeg.
- Dek deze af en laat een kwartiertje rusten.
- Rol daarna het deeg uit met een deegroller (nadat je de ondergrond eerst met bloem hebt bestrooid).
- Zorg dat het ruim over de springvorm past.
- De randen kun je wegsnijden of een beetje induwen.
- De vulling:
- Ontdooi de in de magnetron (zie gebruiksaanwijzing op het pak ), totdat hij helemaal zacht is.
- Snijd de kip in (kleine) reepjes.
- Doe de melk, en de sausmix (deze zit ook in het pak) in een beslagkom en klop het een minuutje met de mixer op hoge snelheid.
- Doe de en kip bij elkaar en roer het mengsel goed.
- Roer daarna de saus erdoorheen.
- Giet vervolgens het mengsel in de springvorm.
- Zet hem in de voorverwarmde oven (200 graden C.
- elektrische oven of 180 graden C.
- heteluchtoven, stand 4-5 bij gasoven).
- Laat het geheel 40 minuten in de oven staan.
- Snijd de quiche in stukken en serveer het direct.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spinaziequiche435m
Variaties op Spinaziequiche
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spinaziequiche | 1 | Hartige taarten |
Feta-spinaziequiche | 1 | Hartige taarten |
Spinaziequiches met brie voor buffet | 1 | Speciale gelegenheden |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in halfvolle melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- halfvolle melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 220 kcal | 11% | 880 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 2% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 3% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |