Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Pel de en snijd in kleine stukjes.
  2. Snijd ook de in kleine stukjes.
    Bak de en een paar minuten in een wok met een flinke klont .
    Voeg de toe, gewoon de hele bladeren, en roerbak gedurende een minuut of 5.
  3. Voeg toe maar wacht nog met het .

    Verwarm de over voor op 180 graden (hetelucht).

    Vet een springvorm (ik gebruikte een grote, van 26-28cm) in en bedek de bodem met de plakjes deeg.
  4. Maak een rand van ca. 3-4 cm hoog (afhankelijk van de grootte van je springvorm).

    Breek de in een kom en klop los met de crème fraiche, naar smaak voor de hele taart, de Italiaanse kruiden (een grote eetlepel of naar smaak).
    Zeef een flinke eetlepel boven het eimengsel en klop het door tot je een glad mengsel heb.

    Was de tomaatjes en snijd ze doormidden.
    Stort de helft van het afgekoelde spinaziemengsel in de springvorm.
    Voeg een derde van het eimengsel toe en roer een beetje met een lepel indien nodig, zodat het eimengsel goed tussen de spinaziebladeren zit.
    Voeg de andere helft van de toe en giet daar weer een derde van het eimengsel overheen.
    Druk de tomaatjes in de spinazietaart met de bolle kant naar beneden.
    Giet het laatste beetje van het eimengsel over de taart; probeer om de tomaatjes heen te gieten zodat die vrij blijven.
    Maak de rul met een vork en verdeel over de taart.

    Bak de quiche gedurende ca. 30 minuten op 180 graden.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spinazie kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • geitenkaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in kruidenmix
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
144 kcal
7%1152 kcal
Vetten
6 g.
9%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spinazie-geitenkaas quiche
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • hartige taarten
  • Spinazie-geitenkaas quiche