Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
    Snijd de knoflook en gember fijn.
    Marineer het vlees 15 minuten in de marinademix met 4 eetlepels olie en de helft van de knoflook en gember.
    Snijd de lente-ui in ringen.
    Snijd de tomaten in blokjes.
    Meng het sauspoeder met 3 deciliter koud water.

    Bereiding:
    Verhit in een ruime koekenpan een scheutje olie en bak de speklapjes op hoog vuur aan beide kanten bruin en gaar.
    Verhit een scheutje olie een pan en bak de knoflook en gember 3 minuten.
    Voeg de tomaat toe en bak deze 3 minuten mee.
    Voeg de saus en de gembersiroop aan de gebakken tomaat toe en breng al roerende aan de kook.
  2. Laat het geheel 3 minuten koken.
    Leg de speklapjes op de borden, schep de saus erbij en strooi de erover.
25
25
25

Variaties op Speklapjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Speklapjes
VariatieAantalGang
Gepaneerde speklapjes2Vlees
Indische gekruide speklapjes1Vlees
Speklapjes pangang met prei en tomaat1Rijstgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1227 kcal
61%4908 kcal
Vetten
84 g.
120%336 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
27 g.
10%108 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Speklapjes