Speculaascake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden C.
  2. Vet de cakevorm in of bedek hem met bakpapier.
  3. Klop, met de mixer, de samen met de suiker en het tot een mooie luchtige crème.
  4. Klop één voor één de er door heen. (Pas een nieuw ei toevoegen als de ander al geheel door het deegmengsel is opgenomen).
  5. Blijf 5 minuten kloppen met de mixer op de hoogste stand.
  6. Zeef het samen met de boven het botermengsel en spatel dit voorzichtig door elkaar (niet te veel, anders haal je er de lucht uit).
  7. Giet het beslag in de cakvorm en bak de cake in ca. 50 minuten gaar.
  8. Open niet tussentijds de ovendeur, anders zakt de cake in.
  9. Prik met een breipen/stae-prikker na 50 minuten in de cake.
  10. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar.
  11. Laat de cake afkoelen op een rooster en snijd hem in plakken.
25
25
25

Variaties op Speculaascake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Speculaascake
VariatieAantalGang
Speculaascake1Tussendoortjes
Snelle speculaascakejes1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter en boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Speculaascake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Zo de Sint is weg, maar geen tijd gehad om een speculaaskoek of dergelijke te kopen, of te eten, dus niet getreurd, ik heb nu dit heerlijke en makkelijke recept gemaakt. Kan niet wachten, dus nog war... Lees reactie
Akupinda 7 december 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
172 kcal
8%1720 kcal
Vetten
19 g.
27%190 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%140 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Speculaascake