Speculaas
- Herkomst Nederland
- Categorie Koekjes
- Bereiden
- Kookboek van angel1990
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Doe alle droge ingredienten bij elkaar en roer dit goed door.
- Voeg hier de bij en roer ook dit goed door.
Laat het deeg ene nacht rusten.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de speculaasjes in 15 minuten goudbruin.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Suikervrij speculaas445m
-
Recept
Hasseltse speculaas46u45m
-
Recept
Hasseltse speculaas440m
-
Recept
Speculaas440m
-
Recept
Speculaas450m
Variaties op Speculaas
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Speculaas | 8 | Taart en gebak |
Speculaasbrokken | 4 | Taart en gebak |
Speculaasjes | 4 | Koekjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- meel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter en roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen en amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per koek | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 370 kcal | 18% | 7400 kcal |
Vetten | 17 g. | 24% | 340 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 2% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 5% | 0 g. |
Koolhydraten | 29 g. | 11% | 580 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 500 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 1 mg. | 0% | 20 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |