Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Zalmfilet met een dressing van kappertjes en pijnboompitten,prei,limoenpuree en rode paprika recept
Zalmfilet met een dressing van kappertjes en pijnboompitten,prei,limoenpuree en rode paprika recept

Zalmfilet met een dressing van kappertjes en pijnboompitten,prei,limoenpuree en rode paprika


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn in een pan met dikke bodem. Dep de kappertjes droog. Doe pijnboompitten, kappertjes, limoensapen en de olijfolie in een pan. Zet de dressing een uur warm op 70 graden C. Voeg naar smaak gembersiroop toe en breng verder op smaak met peper en zout. Gebruik de dressing lauwwarm. Bestrijk de zalm met olijfolie en kruid met peper en zout. Gaar de zalm voor het serveren in de oven 15 min. op 160 graden C. Schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Pureer ze met een pureestamper. Breng de room aan de kook en voeg de aardappelen toe. Boen de limoen schoon en rasp de schil zonder wit. Pers de limoen uit. Maak de puree met olijfolie smeug, breng op smaak met peper en zout. Voeg in porties wat rasp en sap toe tot de limoensmaak duidelijk aanwezig is. Prei in stukken snijden van ca. 4 cm (2 per persoon). Deze goed wassen en kort blancheren. De boter laten smelten en daarin de stukken prei smoren. Met de room afblussen en rustig laten stoven en op smaak brengen met peper. Spekjes uitbakken en laten uitlekken op keukenpapier. Snijd de geroosterde paprika in reepjes en bak deze enkele minuten in olijfolie.Kruid met peper en zout. Presentatie: Leg de vis op een warm bordje en nappeer deze aan n zijde met lauwwarme dressing. Zet 2 stukjes prei er rechtop bij en bestrooi deze met de uitgebakken spekblokjes. Garneer met puree met daarop wat paprika.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit zalmfilet met een dressing van kappertjes en pijnboompitten,prei,limoenpuree en rode paprika recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven