Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witlofsoep met hollandse geitenkaas gegratineerd recept
Witlofsoep met hollandse geitenkaas gegratineerd recept

Witlofsoep met hollandse geitenkaas gegratineerd


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd van het witlof de topjes af en zet apart. Snijd de rest in plakken en bak met olijfolie. Snijd de champignons in plakken, de uien in reepjes en de knoflook fijn en fruit mee tot een goudbruine kleur. Bloem toevoegen om een roux te maken. Het geheel in een soeppan doen en opvullen met water en groentenbouillonpoeder. De bakpan afblussen met witte wijn en toevoegen evenals de kruiden, de fourme d`ambert en de goudgeel gebruneerde amandelen. Het geheel opkoken op smaak brengen met zout en peper en 15 min. laten garen. Met de staafmixer blenderen. De witlofkopjes licht aanzetten in wat olijfolie en toevoegen aan de soep. De hete soep over koppen verdelen, brood-croutonerin, bestrooien met geschaafde amandelen, het geheel bedekken met geitenkaas en onder de salamander of oven gratineren tot goudbruine kleur.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit witlofsoep met hollandse geitenkaas gegratineerd recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven