Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vruchtentaartjes recept
Vruchtentaartjes recept

Vruchtentaartjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef voor het deeg de bloem en poedersuiker in een kom. Roer de gemalen amandelen erdoor. Wrijf de boter erdoor tot het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg de eidooier en melk toe en roer ze er met een spatel door. Meng vervolgens alles met uw handen tot een samenhangend deeg, wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast. Rol het deeg uit op een met bloem berstoven werkvlak en bekleed er 12 diepe eenpersoonstaart- of briochevormpjes mee. Prik de bodems in. Druk een stuk folie in elk vormpje, vouw dit over de randen en bak de bodems 12.5 minuten in een op 200 graden C. voorverwarmde oven, tot ze licht goudbruin zijn. Verwijder de folie en bak de bodems nog 2.5 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster en stort ze. Meng voor de vulling de roomkaas en de poedersuiker (naar smaak) in een kom. Schep in elk taartje 1 eetlepel vulling en verdeel het fruit erover, bestuif met poedersuiker en serveer.

Serveersuggesties

Lekker met een dot slagroom.

Allergenen Informatie

Voor dit vruchtentaartjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven