Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vanille-bessenparfait met koekkruim voor buffet recept
Vanille-bessenparfait met koekkruim voor buffet recept

Vanille-bessenparfait met koekkruim voor buffet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hak de helft van de cantacuccini grof.
Splits de eieren.
Klop het eiwit stijf.
Klop de slagroom stijf.
Klop de eidooiers met 100 gram suiker en de vanillesuiker met een handmixer romig. Spatel voor de vanilleroom na elkaar, de crème fraîche, de cantuccini, de slagroom en het eiwit door het eidooiermengsel.
Was de blauwe bessen en dep ze droog. Pureer de bessen met 100 gram suiker. Roer er ca. de helft van het eimengsel doorheen.
Spoel een cakevorm (minimaal 1,5 liter inhoud) af met koud water en bekleed hem met vershoudfolie.
Schep de vanilleroom erin.
Verdeel de bessenroom eroverheen.
Maak met een vork spiraalvormige strepen door de room.
Zet minimaal 4 uur in de diepvries.
Neem de parfait 15 minuten voor het opdienen uit de diepvries en laat bij kamertemperatuur rusten.
Stort de parfait uit de vorm. Trek het folie eraf en snijd de parfait in plakken.
Serveer met de overige cantuccini

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vanille-bessenparfait met koekkruim voor buffet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven