Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wafelharten recept
Wafelharten recept

Wafelharten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kneed de boter met bloem, suiker, vanillesuiker, likeur, eieren en zout tot een glad deeg. Zet het afgedekt 30 minuten in de ijskast. Kneed het deeg nog eens goed door. Verdeel het in 20 gelijke porties. Rol uit elk portie 5 bolletjes van 2,5 cm doorsnede. Verhit het wafelijzer en vet de bakkanten in. Verdeel 5 bolletjes op het wafelijzer en klap hem dicht. Bak de wafeltjes in 5 minuten krokant. Neem ze uit het wafelijzer en laat ze op een rooster afkoelen. Bak zo al de 20 porties. Hak de pure chocolade in stukken en laat ze au bain marie smelten. Maak van de wafeltjes kleine hartjes en doop ze voor de helft in de chocoladesaus. Laat de chocoladesaus kort afdruipen en laat de saus op een rooster hard worden.

Allergenen Informatie

Voor dit wafelharten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven