Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Worteltaart recept
Worteltaart recept

Worteltaart


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Rasp de wortel en maal de amandelen in de keukenmachine. Klop de eidooiers met de basterdsuiker in ca. 10 minuten tot een luchtige massa. Voeg toe de wortel, amandelen, ciroenrasp, het citroensap, bloem, bakpoeder en het zout door. Klop de eiwitten stijf Spatel dit luchtig door het beslag. Vet een springvorm in met een diameter van 24 cm. in. Stort het beslag in de vorm en strijk het beslag glad. Bak de taart in een voorverwamde oven op 180 graden C. in ca. 4 5 minuten goudbruin en gaar. De koek moet stevig aanvoelen anders nog wat doorgaan met bakken. Eventueel de bovenkant afdekken met aluminiumfolie. Verwijder de vorm na 5 minuten en laat de koek verder afkoelen op een rooster. Halveer de taart overlangs, bestrijk de onderkant met de citroenmarmelade. Leg de bovenkant erop. Bepoeder hem dik met poedersuiker en garneer met de zelfgemaakte marsepeinen worteltjes (zie recept marsepein) Leuk voor de kids in de Sinterklaasperiode.

Allergenen Informatie

Voor dit worteltaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven