Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sinterklaastaart met pepernoten en mandarijn recept
Sinterklaastaart met pepernoten en mandarijn recept

Sinterklaastaart met pepernoten en mandarijn


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op ca. 175 graden C.

Roer met een garde de eieren, de suiker en het zout tot een romige massa.
Spatel de bloem en de maizena zo luchtig mogelijk in gedeeltes erbij.
Vul de beboterde en met 25 gram poedersuiker bestoven vorm met het deeg.
Strijk de bovenzijde met de bolle kant van een lepel zo glad mogelijk af.
Zet de vorm in de oven (iets onder het midden).
Bak de taart 40 tot 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de vorm nadat ze uit de oven is genomen 8 tot 10 minuten staan en verwijder dan de wand en de bodem weg.
Laat de taart op een rooster koud worden.

Breek de speculaasjes in stukjes of de pepernoten en leg ze in de mengkom van de foodprocessor.
Maal de speculaas / pepernoten grof en houd de helft ervan apart.
Maal de rest nog iets fijner.
Leg de boter in de kom en voeg 200 gram gezeefde poedersuiker, likeur, 3 eetlepels warm water en het fijnste kruim van de speculaas / pepernoten toe.
Blijf zo lang roeren tot een vrij egaal mengsel is verkregen.
Snijd de taart horizontaal in 3 plakken.
Bestrijk de onderste 2 plakken zo gelijkmatig mogelijk met de marmelade en vervolgens met ruim 1/4 deel van de speculaasboter.
Leg alle plakken, zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model op elkaar.
Bestrijk de rand en de bovenzijde van de taart met de rest van de speculaasboter.
Schep de grof gemalen speculaas en de geschaafde amandelen door elkaar.
Wentel de zijkant van de taart door het mengsel.
Laat de taart op een koele plek (liever niet in de koelkast) ten minste 1 uur opstijven.

Garnering:
Klop de slagroom stijf met suiker naar smaak.
Maak bovenop, langs de hele rand mooie toefjes met een slagroomspuit.
Leg om en om op elke toef een pepernoot en een mandarijnpartje.

Leuke taart voor tijdens de Sinterklaasdagen.
Voor een kindvriendelijke variant, de sinaasappellikeur vervangen voor de sinaasappelsiroop

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sinterklaastaart met pepernoten en mandarijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Sinterklaastaart met pepernoten en mandarijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 8 recensies

  • T.L. Ook geprobeerd om de taart met draad te snijden? Dat gaat eigenlijk altijd recht!
    Azuro gaf dit recept op 7 december 2013 5 uit 5 sterren
  • Voor 14 personen lijkt t me wat weinig recept is gebaseerd op een normaal formaatspringvorm. Dus zeg ongeveer 8 punten! Ik zou voor 14 personen minimaal verdubbelen. Ook voor het geval er een punt is ... Lees reactie
    Azuro gaf dit recept op 4 december 2013 5 uit 5 sterren
  • Het lukte ons niet om een mooie taart te bakken die ook maar 1 keer goed doorgesneden kon worden. ik zou een ander recept voor het deeg gebruiken.
    T. L. gaf dit recept op 1 december 2013 5 uit 5 sterren
  • Voor hoeveel personen is dit ongeveer? We vieren het met 14 man, misschien moet ik de ingrediŽnten verdubbelen?
    Isobel gaf dit recept op 28 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Dankjewel Maria, altijd leuk om een compliment/positieve reactie te lezen / te krijgen! Hier was het ook zo'n succes destijds ... daarom ook hier gedeeld!
    Azuro gaf dit recept op 16 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Deze taart gemaakt voor Sint avond 2013, hij is prachtig geworden en was echt heerlijk. Top recept!
    Maria gaf dit recept op 11 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Heerlijke taart, al 5 keer gemaakt.
    Marit gaf dit recept op 9 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Super lekkere taart, ideaal voor sinterklaasavond. 1x gemaakt en was zo goed gelukt dat de visite dacht dat ik hem had gekocht. Als dat geen compliment is! Lekker recept.
    Maria gaf dit recept op 20 september 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven