Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
De lekkerste speculaas recept
De lekkerste speculaas recept

De lekkerste speculaas


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snijd 140 gram roomboter af, verpak het in aluminiumfolie en leg het een uurtje in het vriesvak van de koelkast. Als het keihard is, ga dan verder met het bereiden van het speculaasdeeg. Doe daartoe in een beslagkom: het bakmeel, de suiker, het zout, de kruiden, het
amandelschaafsel en meng alles goed door elkaar. Maak gebruik van een rasp om de harde koude boter in de kom te doen. Niet alles er ineens in raspen, maar in porties erdoor mengen met een vork. Smelt dan 15 gram chocolade en twee koffielepel ahornsiroop au bain Marie in 3 eetlepels verse room. Giet de chocoladeroom in de kom en roer met de vork alles goed dooreen, tot het begint te klonteren. Ga dan het koude mengsel kneden tot een deeg. Doe dat snel, opdat de boterstukjes als eilandjes in het deeg blijhven liggen. Als het deeg gaat aanhangen, maak er dan een bal van, gewikkeld in aluminiumfolie en leg die een kwartier op het aanrecht. Leg het deeg vooral niet in de koelkast, want dan kun je het voorlopig niet goed uitrollen en bovendien trekken de specerijen dan minder goed in de rest van het deeg. Verwarm de oven voor tot 175 graden celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een plak met een dikte van ca. 1 cm. Leg de plak m.b.v. de deegroller op het bakpapier en versier hem met de garneeramandelen. Smeer hem in met een mengsel van 1 koffielepel ahornsiroop , 1 eetlepel verse room en wat eigeel tot er een mooie glans ontstaat. Gebruik daarvoor een kwastje. Zet de bakplaat in het midden van de warme oven en bak de speculaas in ca. 25 minuten gaar. Let er op, dat halverwege de baktijd de plak opzwelt tot een soort gevulde koek, maar later neemt hij weer de vlakke vorm aan.

Serveersuggesties

Deze speculaas is speciaal voor het heerlijk avondje bedacht, maar ze is zo lekker dat ze het hele jaar zal worden gegeten! Als je kinderen of kleinkinderen hebt maak de koek dan samen en laat ze vooral het versierwerk doen, want daar zijn het grootmeesters in. Zo wordt het pas echt een bakfeestje.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit de lekkerste speculaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept De lekkerste speculaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ook na het heerlijk avondje is dit recept super!
    Tomstr gaf dit recept op 13 december 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven