Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Scones voor de high tea recept
Scones voor de high tea recept

Scones voor de high tea


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng 250 gram bloem, de suiker, de vanillesuiker, een snufje zout en het bakpoeder.
Voeg de boter in blokjes en 125 ml melk toe. Kneed met de deeghaken van een handmixer tot een glad deeg. Zet afgedekt ca. 15 minuten in de koelkast. Laat vervolgens ca. 30 minuten op kamertemperatuur rusten
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad kort door en rol het uit tot 2 cm dik.
Steek in totaal 12 cirkels (6 cm doorsnede) met een uitsteekvorm of omgekeerd glas uit en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik
Rol de deegresten steeds opnieuw uit tot een plak om cirkels uit te steken.
Bestrijk de deegcirkels met 2 eetlepels melk en bak ze 12- 15 minuten in de oven. De scones smaken lauwwarm het best.
Serveer met de jam en de clotted cream.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit scones voor de high tea recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven