Scones met zalmtartaar voor high tea

Ingrediënten

+ -
print

VOOR DE SCONES:

VOOR DE ZALMTARTAAR:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Meng de het en , voeg stukje voor stukje de toe, meng dan de erdoor.
    Voeg het en de toe tot er een glad deeg ontstaat.
    Kneed het deeg op een werkvlak nog eens goed door en rol het uit tot ca. 2,5 cm dik.
  2. Steek er 10 rondjes uit, leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze ca. 10 minuten in de oven.
  3. Laat ze afkoelen.
    Maak de zalmtartaar:
  4. dep de zalm droog en snijd hem in kleine blokjes
    Sprenkel het limoensap erover en marineer de zalm ca. 3 uur.
    Giet daarna het vocht af.
  5. Hak de fijn, meng ze met de zalm en de resterende ingrediënten ( behalve de limoenrasp
    Verdeel de zalmtartaar over de scones en garneer met de limoenrasp.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • bakpoeder en mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter en mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • mayonaise kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en mayonaise
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
537 kcal
26%5370 kcal
Vetten
14 g.
20%140 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Scones met zalmtartaar voor high tea