Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pruimen in rode wijn recept
Pruimen in rode wijn recept

Pruimen in rode wijn


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pruimen aan één kant insnijden en de pit eruit wippen. Naar gelang de grote van de pruim vul je deze met één of twee suikerklontjes. Doe de pruimen nu in de glazen tot twee centimeter onder de rand evt aangevuld met kaneelstokjes, steranijs en of kruidnagels. Vul de glazen met de rode wijn. Vul niet tot de rand maar laat wat ruimte over, bij het inkoken zet de vloeistof uit. Sluit nu de glazen met de deksels en zet rechtop in een kookpot. Vul de kookpot met water tot ongeveer anderhalve centimeter onder de rand van de potten. Breng het water langzaam aan de kook, laat alles op een laag pitje 30 minuten zachtjes koken.
Zet de glazen donker weg voor een paar weken zodat de smaken goed doortrekken.

Serveersuggesties

Laat de pruimenoogst maar komen, ik weet er wel raad mee. Trouwens, leuk cadeautje om weg te geven en met kerstfeest voor de deur ook lekker bij het kerstmaal.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit pruimen in rode wijn recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven