

Pastasalade met kip en kerriesaus
- Nederland
- Speciale gelegenheden
- 12 portie(s)
- 45 minuten
- bettyvandijk
Ingrediënten
- 750 gram pasta (bijv. dischi volanti)
- zout
- peper
- 1 kilo kipfilet
- 3-4 eetlepels olie
- 150 gram gedroogde abrikozen
- 200 milliliter appelsap
- 800 gram mais (blik)
- 250 milliliter yoghurtmayonaise
- 500 gram crème fraîche
- 3 theelepels kerrie
- 2 bosjes bieslook
Bereidingswijze
Giet de pasta af en spoel kort onder koud stromend water. Laat uitlekken en afkoelen.
Dep de kipfilets droog. Verhit de olie in een grote pan en bak er het vlees ca. 7 minuten per zijde in. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Snijd de abrikozen in vieren. Breng ze in een kleine pan met het appelsap aan de kook en kook ca 2 minuten op laag vuur. Laat afkoelen. Giet de mais af en laat goed uitlekken.
Roer voor de saus, de yoghurtmayonaise, de crème fraîche en de kerrie door elkaar.
Roer de abrikozen met het sap erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Was de bieslook, hak hem fijn en roer hem door de saus.
Scheur de kipfilet in stukjes. Meng het vlees met de pasta, de mais en de saus.
Zet de salade minstens 2 uur in de koelkast.
Breng op smaak met zout en peper.
Meer Recepten
- Kip met ui en kaas8 porties
1 uur en 15 minuten
bettyvandijk - Pastasalade voor buffet10 porties
50 minuten
bettyvandijk - Stevige pastasalade voor buffet10 porties
50 minuten
bettyvandijk
Allergenen Informatie
Voor dit pastasalade met kip en kerriesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Speciale gelegenheden
- Pastasalade met kip en kerriesaus