Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Paas-ei-mannetje recept
Paas-ei-mannetje recept

Paas-ei-mannetje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden C. Doe de bloem met het meel in een kom en maak er een kuiltje in. Doe de suiker en gist in het kuiltje. Laat de melk smelten in een steelpannetje. Klop het ei los. Voeg de helft van het ei en de boter aan de bloem en kneed het door elkaar. Voeg beetje bij beetje de melk toe en kneed het tot een soepel deeg. Voeg op het laatst het zout toe en kneed het 10 minuten. Verdeel het deeg in 4 porties en laat het afgedekt 1 uur rijzen. Kneed de porties nog eens goed door en vorm er mannetjes van met twee armpjes en beetjes. Leg op elk mannetje een ei en sla de armpjes er om heen. Maak de oogjes, neusjes en mondjes van rozijnen. Leg de mannetjes op een ingevette bakplaat en laat ze nog eens 30 minuten rijzen. Bestrijk ze met de rest van het los geklopte ei en bak ze in het midden van de oven in 30 minuten gaar en bruin.

Allergenen Informatie

Voor dit paas-ei-mannetje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven