Hartige eiertaartjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  2. Ovenschaaltjes invetten en bekleden met de ontdooide en op enkele plaatsen met vork gaatjes prikken (dat voorkomt dat het deeg erg bol gaat staan).
  3. in dunne plakjes snijden en op de leggen.
  4. Beetje erover malen.
  5. Kruiden en de helft van de geraspte over strooien.
  6. In het bladerdeegbakje een bakje vormen van de (deze fungeren als bakring voor ei).
  7. Rest van de over verdelen.
  8. Voorzichtig ei boven breken, dooier moet heel blijven en mooi in het midden liggen.
  9. Ovenschaaltje op rooster in midden van de oven zetten en ca. 20 minuten bakken, tot ei gestold is en bruin en krokant.
  10. Schaaltje uit de oven nemen, even laten staan en eiertaartjes dan voorzichtig uit het bakje nemen.
  11. Bovenkant bestrooien met zout en .
25
25
25

Variaties op Hartige eiertaartjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hartige eiertaartjes
VariatieAantalGang
Hartige eiertaartjes met doperwten en munt1Pasen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
521 kcal
26%1042 kcal
Vetten
6 g.
8%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
14%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hartige eiertaartjes