Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Broodjes abrikozeneieren recept
Broodjes abrikozeneieren recept

Broodjes abrikozeneieren


Ingrediënten


Bereidingswijze


Roer het puddingpoeder glad met 100 milliliter melk. Breng de rest van de 500 milliliter melk aan de kook en roer het aangemaakte puddingpoeder erdoor. Laat ca. 1 minuut zachtjes koken en blijf roeren. Haal de pan van het vuur. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng 300 gram bloem, het bakpoeder, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout in een kom. Voeg er de kwark, 5 eetlepels melk. de olie en 1 ei aan toe en kneed alles met de deeghaken van de mixer tot een glad deeg. Vorm op een met bloem bestoven werkvlak een rol van het deeg. Snijd de rol in 8 even grote stukken. leg de stukken op een bakplaat en druk ze voorzichtig met de handpalm wat platter. Maak in het midden een kuiltje en schep in elk kuiltje een grote eetlepel pudding. Plaats op elk puddinkje een halve abrikoos en bak ze 19 minuten in de oven. Laat afkoelen en bestuif met poedersuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit broodjes abrikozeneieren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven