Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oliebollen met abrikoos en noten recept
Oliebollen met abrikoos en noten recept

Oliebollen met abrikoos en noten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de abrikozen 20 minuten in lauw water en snijd ze in kleine stukjes. Doe de oliebollenmix in een kom en voeg 0,5 liter lauw water toe. Klop het geheel tot een glad, niet te luchtig beslag. Schep de stukjes abrikoos en noten erdoor en dek de kom af met een vochtige doek. Laat het beslag 30 tot 40 minuten rijzen. Verhit ondertussen olie in de frituurpan tot 190 graden Celcius. Dompel 2 lepels of een ijsbolletjeslepel even in de hete olie en laat hiermee bolletjes beslag in de hete olie glijden. Niet meer dan 4-5 bolletjes tegelijk bakken. Na ca. 5 minuten kunt u de goudbruine oliebollen laten uitlekken op keukenpapier. Voor het serveren bestrooien met poedersuiker.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oliebollen met abrikoos en noten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven