Oliebollen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. en 1 nacht weken in water.
  2. Hierna goed afspoelen en drogen in een theedoek.

    1 deciliter tot lauw verwarmen.
  3. in een kom doen en in het midden een kuiltje maken.
  4. De in het kuiltje gieten en hierin de oplossen.
  5. Toevoegen , ei en ongeveer 2 deciliter .
  6. Met houten lepel in ongeveer 5 minuten flink roeren tot een glad beslag.
  7. Eventueel nog wat toevoegen.
  8. Het beslag moet in punten van de lepel vallen.
  9. Kom afdekken met een vochtige theedoek en op een warme plaats (bijvoorbeeld boven de verwarming) laten rijzen in ongeveer 1 uur.
  10. en en appel toevoegen.
  11. Kom afdekken en weer op een warme plaats laten rijzen in ongeveer 1 uur.

    In heet van 175 graden celsius de oliebollen bakken in ongeveer 4 minuten.
  12. Het vet mag niet te heet worden anders worden de bollen niet gaar.
  13. De eerste oliebol is altijd een beetje een mislukking, maar daarna moet het steeds beter gaan.
  14. Laat de bollen uitlekken op papier.
25
25
25

Variaties op Oliebollen

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Oliebollen
VariatieAantalGang
Oliebollen5Snacks
Kroatische oliebollen1Speciale gelegenheden
Glutenvrije oliebollen1Oud en nieuw

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in frituurvet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
438 kcal
21%3504 kcal
Vetten
14 g.
21%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
64 g.
24%512 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Oliebollen