Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nieuwjaarskoekjes van Oma recept
Nieuwjaarskoekjes van Oma recept

Nieuwjaarskoekjes van Oma


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng eerst de gezeefde bloem met(eventueel het zout) en 1 liter melk.
Los het gist met de suiker op in wat warme melk. en voeg dit bij het bloemmengsel. Voeg ook het anijszaad, de keukenstroop, de kaneel en de twee eieren toe. Goed door elkaar roeren en eventueel nog melk toevoegen
Laat het geheel gisten.
(Tip om het deeg te laten gisten: Verwarm de oven voor en zet hem uit. Zet het deeg in de oven en laat het gisten. Pas wel op dat het niet erover heen gaat. )
Voeg voor het bakken de (geweekte) rozijnen en krenten toe.
Bakken in zonnebloemolie (drie in de pan). Als het deeg te dik is, voeg dan wat melk toe. Dat kan ook nog als het deeg al half op is.
Koekjes gebakken, dan poedersuiker erover en afdekken met aluminium folie.

Serveersuggesties

Voor het serveren nogmaals wat poedersuiker erbij geven.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit nieuwjaarskoekjes van oma recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven