

Nieuwjaarskoekjes van Oma
- Nederland
- Oud en nieuw
- 24 portie(s)
- 15 minuten
- 1 uur en 30 minuten
- wielda
Ingrediënten
- 1 kilo bloem
- 2 theelepels zout (optioneel)
- 0,5 ons gist
- 2 eetlepels suiker
- 1,5 liter melk
- 50 gram anijszaad of gemalen anijszaad
- 2 eetlepels keukenstroop
- kaneel
- 800 gram rozijnen (geen gele)
- 400 gram krenten
- 2 eieren
- poedersuiker
- aluminium folie
- zonnebloemolie, om te bakken
Bereidingswijze
Los het gist met de suiker op in wat warme melk. en voeg dit bij het bloemmengsel. Voeg ook het anijszaad, de keukenstroop, de kaneel en de twee eieren toe. Goed door elkaar roeren en eventueel nog melk toevoegen
Laat het geheel gisten.
(Tip om het deeg te laten gisten: Verwarm de oven voor en zet hem uit. Zet het deeg in de oven en laat het gisten. Pas wel op dat het niet erover heen gaat. )
Voeg voor het bakken de (geweekte) rozijnen en krenten toe.
Bakken in zonnebloemolie (drie in de pan). Als het deeg te dik is, voeg dan wat melk toe. Dat kan ook nog als het deeg al half op is.
Koekjes gebakken, dan poedersuiker erover en afdekken met aluminium folie.
Serveersuggesties
Voor het serveren nogmaals wat poedersuiker erbij geven.
Meer Recepten
- Oliebollen van mijn grootvader6 porties
3 uur
ddetmar - Hartige oliebollen4 porties
2 uur
christina57 - Crabsalade4 porties
2 uur
christina57
Allergenen Informatie
Voor dit nieuwjaarskoekjes van oma recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Speciale gelegenheden
- Oud en nieuw
- Nieuwjaarskoekjes van oma