Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bresaola recept
Bresaola recept

Bresaola


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bresaola is gedroogd en gezouten rundvlees. Het is in Italiaanse speciaalzaken te krijgen. Het vlees moet zeer dun gesneden zijn (liefst nog dunner dan wij normaal ons rookvlees snijden). Zorg dat de winkel je het meegeeft met tussen elk plakje een velletje plastic. Als je het vlak voor het schikken op de borden heel even in de diepvries zet, laten de plakjes makkelijker los. Leg 7 plakjes op ieder bord zodanig dat het hele bord bedekt is. (Eventueel kun je de borden afgesloten onder plastic een paar uur wegzetten in een koele kelder. Zet op tafel een schaal waarop een molen met verse peper, een felsje mooie olijfolie, schijfjes citroen en een schaaltje met geschaafde parmezaanse kaas. Zet ook een schaal met lekker breekbrood en roomboter neer. Je eet het door op je bord wat olie, peper, citroen en parmezaanse kaas te doen. Bij het op deze manier aangemaakte vlees eet je brood met roomboter. Erg simpel, maar ook erg lekker.

Allergenen Informatie

Voor dit bresaola recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Bresaola heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

 • Vinden wij ook ! bedankt voor de reactie.
  Mka gaf dit recept op 27 januari 2014 5 uit 5 sterren
 • Simpel maar zo lekker!
  Hilda gaf dit recept op 7 januari 2014 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven