Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Miniscones recept
Miniscones recept

Miniscones


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Verwarm de oven op 200 graden. Vet een bakplaat licht in met boter.
Zeef de bloem in een grote kom. Voeg dan het bakpoeder, de suiker en het zout toe en schep alles goed om. Voeg de boter toe en kneed het geheel tot een kruimig mengsel. Maak een kuiltje in het midden van het kruidenmengsel en giet er de melk in.
Meng het deeg met de handen of met een mes. Voeg, als het mengsel te droog is nog een beetje melk toe, is het te plakkerig, voeg dan wat bloem toe. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van 3-4 cm dik. Kneed het deeg vooral niet!
Steek er met een uitsteekvormpje van 4 cm doorsnede rondjes uit en leg de scones met tussenruimte op de bakplaat. Bestrijk de scones licht met geklopt ei.
Bak ze 10 minuten in de oven tot ze goudgeel zijn.
De scones zullen tijdens het bakken souffleren en zullen misschien tegen elkaar gaan plakken. Laat ze eerst wat afkoelen voor je ze voorzichtig van elkaar losmaakt.

Serveersuggesties

Serveer ze lauw en geef er aardbeienjam en stijfgeklopte slagroom bij.

Allergenen Informatie

Voor dit miniscones recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven