Kipsalade voor buffet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Was de , de en de en snijd alles klein.
  2. Doe de , de en de samen met de in een pan.
  3. Voeg zoveel water toe dat alles onder staat.
  4. Voeg 1 eetlepel toe en breng aan de kook.
  5. Laat afgedekt 45 minuten zachtjes koken.
  6. Haal de uit de pan en laat afkoelen (zeef de bouillon, deze kan voor een ander recept bewaard worden).
  7. Maak de schoon en halveer ze.
  8. Bak de ca. 5 minuten in 1 eetlepel .
  9. Breng op smaak met en .
  10. Pel en snipper de , meng de met de azijn, , en de .
  11. Roer er 4 eetlepels door.
  12. Was de , haal de van de tros en halveer ze.
  13. Was de en snijd ze in vieren.
  14. Haal het klokhuis eruit en snijd de klein.
  15. Meng de en de met de uienmarinade.
  16. Maak de sla schoon.
  17. Houd 10 slabladeren apart.
  18. Snijd de rest van de sla in fijne repen, Haal het vlees van de en snijd in stukjes.
  19. Meng de kip met de gesneden sla en het gemarineerde fruit, verdeel de erover.
  20. Leg de salade op de achtergehouden slabladeren en garneer met de balsamico-crème.
25
25
25

Variaties op Kipsalade voor buffet

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kipsalade voor buffet
VariatieAantalGang
Fruitige kipsalade voor buffet1Speciale gelegenheden

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
79 kcal
3%790 kcal
Vetten
1 g.
2%10 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%130 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kipsalade voor buffet