Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkenshaas met sinaasappel-kruidnagelsaus recept
Varkenshaas met sinaasappel-kruidnagelsaus recept

Varkenshaas met sinaasappel-kruidnagelsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klap de punt van de varkenshaas terug en zet vast met een cocktailprikker zodat het vlees overal even dik is. Bestrooi het vlees met zout en peper.
Smelt in een koekenpan de boter. Bak de varkenshaas in 9 minuten bruin en vanbinnen rosť of gaar (naar wens) Neem het vlees uit de pan en verpak het in aluminiumfolie.
Fruit de sjalot in het braadvet, bestrooi met bloem en bak 1 minuut mee, zonder te kleuren.
Schenk beetje bij beetje en al kloppende met een garde de wijn en het sinaasappelsap erbij. Blijf kloppen tot er een gladde gebonden saus ontstaat. Voeg de kruidnagels toe. Schenk de slagroom erbij en verwarm nog 2.5 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de varkenshaas over 4 borden en schep er de saus over.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkenshaas met sinaasappel-kruidnagelsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven