Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Triffle recept
Triffle recept

Triffle


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de cake in blokjes van 2 x 2 x 2 cm, in een schaal doen of over kleine schaaltjes verdelen. Schenk de sherry over de cake Vers fruit wassen en zo nodig schoonmaken. Doe het fruit in een pannetje met ca. 1 cm water (of sap) Breng het fruit aan de kook. Laat vers fruit even koken tot het iets zacht is en er sap uit komt. Bind het vruchtensap met in water aangeroerde ma´zena. Breng op smaak met suiker (het moet echt lekker zoet zijn!) Verdeel het fruit over de cake (mag warm gebeuren). De custard: Roer in een kommetje een glad papje van de custard, suiker en een beetje van de melk, verhit de rest van de melk in een pannetje. Neem de pan van het vuur als de melk begint te koken. als de kook er af is, voeg dan al roerend en langzaam het custardpapje bij de melk. Zet de pan terug op het vuur en laat de vla al roerend ca 4 minuten zachtjes koken. Laat de vla tot lauwwarm afkoelen, roer af en toe anders komt er een vel op. Verdeel lauwwarme vla over het fruit. Zet het geheel (afgedekt met plastic folie) in de koelkast om af te koelen (minimaal 1 uur) Afwerking: Klop de slagroom met de suiker stijf. Slagroom over de trifle verdelen en glad strijken. Afgarneren met muntblaadjes en / of amandelschaafsel Tip 1: In plaats van de triffle te maken in 1 schaal, is het ook een lust voor het oog als je dit recept aanbied in een mooi, hoog glas of coupe! Tip 2: Kinderen zijn niet bepaald dol op sherry. Vervang voor kinderen de Sherry door vruchtensap of limonade. Tip 3: Overgebleven slagroom gebruiken voor garnering of in de koelkast zetten en later op maken (Tip: lekker op een kop koffie).

Allergenen Informatie

Voor dit triffle recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven