Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Terschellingse Cranberryspoom recept
Terschellingse Cranberryspoom recept

Terschellingse Cranberryspoom


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de suiker, cranberry's en het grapefruitsap in een steelpan op een niet te hoog vuur tot de suiker is opgelost. Laat de cranberry's afgedekt ca. 8 min. zachtjes koken. Laat het iets afkoelen. Pureer het mengsel in de keukenmachine tot een glad geheel. Wrijf de puree door een fijne zeef boven een kom, haal er zoveel mogelijk sap uit. Roer de cointreau erdoor en laat het afkoelen. Schep het mengsel in de ijsmachine en laat het in ca. 30 min. draaien tot het stijf is. Garnering: Breng 1 deciliter water met 50 gram suiker aan de kook .Leg de prikkers erin. Kook ze 1 min. en laat ze in het suikerwater afkoelen. Prik aan elke prikker 3 cranberry's en schuif ze naar het midden van de prikker .Presentatie: Schep in elke champagneflūte een bolletje cranberryijs; schenk er wat mousserende wijn over. Leg de cranberryprikkers dwars over het glas.

Allergenen Informatie

Voor dit terschellingse cranberryspoom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven