Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stol recept
Stol recept

Stol


Ingrediënten


Bereidingswijze


(4 dagen van te voren maken) Oven voor verwarmen. Rozijnen en krenten in warm water zetten. In een grote schaal,(ik gebruik grote sla bak) de bloem en bakpoeder in doen. In het midden een kuiltje maken. Hier in de suiker, vanillesuiker, zout, eieren en smaakjes doen en even goed mengen. Hierop de kwark en in stukjes gesneden boter, hierop de goed uitgelekte rozijnen en krenten, amandelen en sukade en sinaassnippers. Alles luchtig mengen en in ingevette bakblik. In oven van 200 graden C. ongeveer 60 minuten De stol na het bakken voorzichtig op aluminium folie leggen, met de gesmolten boter rijkelijk bestrijken, de gezeefde poedersuiker er over. Daarna goed in pakken met aluminiumfolie, terug in bakblik en op een koele plaats leggen(niet in koelkast) Deze stol moet je zeker 4 tot 5 dagen van te voren maken, dan smaakt hij het lekkerst en makkelijk voor de feestdagen.

Allergenen Informatie

Voor dit stol recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven