Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Romige engelenvleugels recept
Romige engelenvleugels recept

Romige engelenvleugels


Ingrediënten


Bereidingswijze


Beboter een springvorm (26 cm doorsnede) en bestuif hem met bloem. Klop de boter, 100 gram suiker en een snufje zout romig. Klop de eieren er een voor heen doorheen. Meng de bloem en het bakpoeder en klop het met 3 eetlepels slagroom kort door het beslag heen. Strijk het deeg in de vorm. Bak de bodem 20-2 5 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Laat hem afkoelen. Laat de kersen uitlekken en vang daarbij het sap op. Roer het aardappelzetmeel glad met 5 eetlepels sap. Breng de rest van het sap aan de kook en roer het aangemaakte aardappelzetmeel erdoorheen. Laat het ca. 1 minuut al roerend zachtjes koken, Spatel de kersen erdoorheen. Laat de compote ca. 5 minuten afkoelen. Snijd de taart horizontaal doormidden en sluit de springvorm om de onderste bodem. Strijk de kersen erover heen en laat afkoelen. Klop 200 mililiter slagroom stijf, roer de mascarpone, de kwark, 75 gram suiker en de slagroomversteviger kort doorelkaar. Spatel de slagroom er meteen doorheen, Strijk de roommassa over de kersen. Leg de tweede bodem erop en zet de taart ca. 2 uur koud weg, Rasp de chocolade grof. Snijd de taart vertikaal doormidden. Klop 350 mililiter slagroom stijf met de vanillesuiker. Strijk de taarthelften luchtig in met slagroom en schuif ze als twee engelenvleugels tegen elkaar aan. Versier met de chocolade, poedersuiker, de carambole en suikerparels.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit romige engelenvleugels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven