Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Reebout van Gordons kerstmenu recept
Reebout van Gordons kerstmenu recept

Reebout van Gordons kerstmenu


Ingrediënten


Bereidingswijze


Steek 10 gaatjes van ongeveer 3 centimeter diep in de bout en doe daar een jeneverbes in. Wrijf de bout in met peper en zout. Verhit de olie en braad de bout rondom bruin. Snijd de sjalotjes, de wortels en de selderij in stukken en voeg ze toe. Stoof het vlees ongeveer anderhalf uur, draai het regelmatig. Haal het vlees uit de pan en zeef het kookvocht. Kook zonodig in tot een halve liter overblijft. Voeg de cognac toe. Bind de saus met wat arrowroot - de saus moet goed vloeibaar blijven-. Laat het vlees 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken van 1 centimeter en giet de saus erover. Serveer er aardappelpuree, rode kool en cranberrycompote bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit reebout van gordons kerstmenu recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven