Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Reebout uit de oven recept
Reebout uit de oven recept

Reebout uit de oven


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Verhit een pannetje en laat de boter smelten. Voeg de olie toe en wacht tot het schuim van de boter begint weg te trekken. Schenk een derde deel van het mengsel in een passende ovenslee. Leg de reebout erin en schenk de rest van het boter-oliemengsel over de bout. Plaats de slee in het midden van de tot 220 graden C. voorverwarmde oven. Keer de bout na 10 minuten om. Schakel daarna de ovenwarmte terug tot 180 graden C. Laat de reebout 1 uur braden. Bedruip de bout elk kwartier met de braadboter. Neem de ovenslee uit de oven. Bestrooi de bout met wat zout en peper en verpak hem in aluminiumfolie. Laat de bout 20 minuten rusten. Verwijder op 2 eetlepels na de braadboter uit de ovenslee. Voeg wijn en wildfond toe. Breng alles aan de kook. Roer de aanzetsels van de bodem los. Schenk alles door een fijne zeef in een pannetje. Laat alles zolang koken tot een licht gebonden saus is verkregen. Proef de saus en voeg wat zout en/of peper toe. Presentatie: Leg de bout op een snijplank en snijd hem aan tafel, te beginnen aan de bovenzijde, in dunne plakken. Serveer de saus er apart bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit reebout uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Reebout uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Dit is veel te lang in de oven. Het vlees was door en door gebakken, te veel uitgebakken.
    Sim gaf dit recept op 2 september 2017 4 uit 5 sterren
  • Wanneer voeg ik de creme fraice en de cognac toe?
    Joke gaf dit recept op 18 februari 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven