

Lübeckerworst
- Duitsland
- Kerst
- 1 portie(s)
- 40 minuten
- lankhaar
Ingrediënten
- 250 gram ongezouten roomboter
- 4 eetlepels poedersuiker suiker
- 1 borrelglaasje cognac (geen vieux)
- 60 gram pure chocolade
- 1 pond marsepein
Bereidingswijze
Boter met suiker luchtig mixen.
De cognac er met kleine hoeveelheden voorzichtig bij doen.
Nu de geraspte chocolade er luchtig door doen.
Dit smeersel op de marsepein uitsmeren.
2 centimeter over de totale breedte vrijhouden.
Deze 2 centimeter met water insmeren.
Over de volle breedte de worst voorzichtig oprollen.
Nu in 5 stukken van 10 centimeter snijden.
Deze in aluminiumfolie rollen en op laten stijven in de koelkast.
In stukjes van 0,5 cm snijden voor bij de thee,koffie of dessert.
In koelkast 3 weken houdbaar.
Serveersuggesties
Als worstje verpakt ook een leuk sinterklaas of kerst geschenkje.
Allergenen Informatie
Voor dit lübeckerworst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Speciale gelegenheden
- Kerst
- Lübeckerworst