Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Linzenkoekjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Alle ingrediŽnten moeten op kamertemperatuur zijn. Zeef de bloem en de suiker en meng ze dan samen met de boter. Voeg de eierdooier, het citroensap en de rum toe. Maak er een mooie deeg van en laat het voor 1 uur in de koelkast rusten. Rol dan het deeg tot 3 mm dikte en steek koekjes uit met de speciale uitstekers voor linzenkoekjes. Bak ze op 180į C tot ze rozig zijn, ongeveer 8 minuten. Na het afkoelen kleef je twee koekjes samen met een dunne laag pikante rode confituur. Decoreer met gesmolten chocolade. Bewaar ze in een doos op een koele plaats maar beter niet in de koelkast.

Allergenen Informatie

Voor dit linzenkoekjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Linzenkoekjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Beste Carlotta; Deze koekjes zijn afkomstig uit Oostenrijkse stad Linz - daarvan de naam - Linzenkoekjes. Het heeft helemaal niets te maken met de groenten - linzen :)
    Zuzana gaf dit recept op 15 november 2012 5 uit 5 sterren
  • Vraagje? Wat hebben deze koekjes met linzen? Ik zie ze niet in het recept.
    Carlotta gaf dit recept op 3 oktober 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven