Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Lichtgebonden mosterdsoep met eendenfilet recept
Lichtgebonden mosterdsoep met eendenfilet recept

Lichtgebonden mosterdsoep met eendenfilet


Ingrediënten


Bereidingswijze


De sjalotjes, spek en knoflook fijn snijden en in de soeppan met boter aanzetten. Afblussen met witte wijn en verder opvullen met de bouillon. Aan de kook brengen en de mosterd toevoegen. De soep ca.10 min. zachtjes laten koken. Daarna passeren en de resten met wat vocht pureren en weer toevoegen aan de soep. Opnieuw passeren en dan de soep licht binden met de roux. Room, mosterdzaad en cognac toevoegen. Voor garnituur: Spek krokant uitbakken en laten uitlekken. Uiringen kort aanzetten(lange slierten halveren). Eendenborst sauteren totdat deze gaar is. Eventueel vet verwijderen en het vlees in dunne reepjes snijden. Soep afmaken en de room dik opslaan. Presentatie: Soep in een warm bord serveren .Garnituur (spek, ui en eend) verdelen. Midden in de soep een quenelle(lepel) geslagen room leggen. Garneren met een plukje kervel.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit lichtgebonden mosterdsoep met eendenfilet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven