Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijnenstoofschotel recept
Konijnenstoofschotel recept

Konijnenstoofschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bestrooi de stukken konijn met zout en peper en wentel ze door de bloem. Verhit de olie en de helft van de boter in een grote braadpan en bak hierin de uitjes snel rondom goudgeel van kleur; neem ze uit de pan. Doe de stukken konijn in de braadpan en bak ze bruin. Voeg uitjes, 1 geperst teentje knoflook, peterselie, tijm, bieslook, wijn, zout en peper en zoveel bouillon dat het vlees voor de helft onderstaat toe. Sluit de pan, breng het geheel aan de kook en stoof de stukken konijn in circa 1 uur gaar. Smelt intussen de resterende boter in een koekenpan en fruit hierin de knoflook. Voeg champignons, zout en peper toe en fruit het geheel gaar. Kook de krielaardappeltjes gaar en laat ze droogstomen. Bind het stoofvocht van het vlees met wat met water aangemaakte bloem tot sausdikte en breng op smaak met zout en peper. Serveer de stukken konijn op een voorverwarmde schaal en schenk de saus en de champignons erover, of geef dit er afzonderlijk bij.

Allergenen Informatie

Voor dit konijnenstoofschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven