Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kerstcake met fruit en noten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 140 graden C. Vet twee tulbandvormen van 23 cm in met boter. Kook in een steelpan op middelhoog vuur de abrikozen in water tot ze papperig zijn. Druk ze door een zeef en laat ze afkoelen. Klop de eidooiers op tot ze citroengeel van kleur zijn. Klop dan de eiwitten stijf. Zet apart. Klop de boter en suiker romig. Voeg de geklopte eigelen en de abrikozen toe en mix goed door. Meng daarna de gemengde gedroogde vruchten, rozijnen, geconfijte kersen en ananas in een kom die bedekt is met de helft van de bloem. Meng de resterende bloem met de baksoda en zout. Voeg dit meel afwisselend met het abrikozensap toe aan het romige mengsel. Meng dit beslag door de gemengde vruchten. Voeg de gehakte pecannoten of walnoten toe en meng de geslagen eiwitten erdoor. Schenk het beslag in de voorbereide vormen. Bak 2 uur in de oven. Serveer warm of koud.

Allergenen Informatie

Voor dit kerstcake met fruit en noten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven