Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kerstbrood van oma recept
Kerstbrood van oma recept

Kerstbrood van oma


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet de oven op 50 graden C. Doe de gezeefde bloem met het bakpoeder in een warme kom. Maak een kuiltje in het midden. Verwarm de melk en los het gist er in op. Doe dit mengsel in het kuiltje en dek het toe met meel. Zet de schaal 45 minuten in de oven van 50 graden C. Voeg nu de gesmolten boter en de basterdsuiker toe. Kneed nu een deeg of doe dit in de keukenmachine. Zet het deeg weer in de 50 graden oven om te rijzen ( 45 minuten) Daarna het deeg weer doorkneden en de vulling erdoor kneden. Maak nu een stol (vorm van een kerstbrood) en leg het brood op een bestoven bakplaat. Even met water of losgeklopt ei bestrijken. In een voorverwarmde oven van 180 graden C. ongeveer 40 minuten bakken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kerstbrood van oma recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kerstbrood van oma heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 1 recensie

  • Een paar opmerkingen: Verse gist is moeilijk verkrijgbaar, gistpoeder werkt ook. Op het pakje staat dat je het door het mail moet mengen, maar een kuiltjle met melk zoals in het recept werkt beter. M... Lees reactie
    Bjurg gaf dit recept op 25 december 2010 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven