Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kalkoenbout in Madeirasaus recept
Kalkoenbout in Madeirasaus recept

Kalkoenbout in Madeirasaus


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Bestrooi de stukken kalkoenbout met de kalkoenkruiden, of eventueel met peper en zout. Smelt de margarine in de vleespan en leg de stukken kalkoen in de pan zodra het schuim begint weg te trekken. Bak de kalkoenstukken in korte tijd aan weerszijden mooi bruin van kleur en laat ze dan rustig een uurtje garen op een klein pitje. Haal het vlees van het bot en snijd het in stukken. Doe de uisnippers plus de bloem in de pan en roer deze door het bakvet. Laat deze roux op een matig vuur goudgeel kleuren. Los intussen het bouillontablet op in 5 deciliter water. Schenk de bouillon al roerend bij de roux. Blijf roeren tot een glad gebonden saus ontstaat. Voeg aan de saus de madeira, scheutje rode wijn en de room toe plus de even aangebakken champignons. Roer goed en breng de saus op smaak met peper, zout en worcestersaus. Leg het kalkoenvlees terug in de saus en laat alles nog 20 minuten stoven en gaar worden. Overdoen in serveerschaal en eventueel garneren met fijn gesneden peterselie. Lekker met gekookte aardappelen of rijst. Tip van de kok: Voeg een eetlepel tomatenketchup toe aan de saus en maak deze extra smakelijk door er wat verse champignons aan toe te voegen.

Allergenen Informatie

Voor dit kalkoenbout in madeirasaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven