Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Italiaanse panetonne recept
Italiaanse panetonne recept

Italiaanse panetonne


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereid de bakvorm voor door de bodem te bekleden met bakpapier. Vet de binnenkant van de vorm licht in en bestrooi deze met bloem. Vorm rond de buitenkant van de vorm een kraag van aluminiumfolie die 7 cm boven de rand van de vorm uitsteekt Bind deze goed vast met keukentouw. Los de gist samen met de suiker op in het water. Smelt de boter. Meng de bloem bij het water en geef hier de boter nadien bij. Kneed in 15 minuten een stevig deeg. Laat het deeg, afgedekt onder plasticfolie of een licht vochtige doek, 20 minuten rijzen op een warme plaats. Boen de sinaasappel schoon en rasp 1 eetlepel van de schil. Kneed daarna de bigarreaus, rozijnen, hazelnoten en sinaasappelrasp door het deeg. Vorm een deegbol van 15 cm . Leg deze in de vorm en knip in de bovenkant van het deeg een kruis van 7 cm. Dek de vorm af met een ingevet stuk plasticfolie en laat het deeg nog 30 minuten op een warme plaats rijzen. Verwarm de oven voor op 200C. Verwijder de plasticfolie en knip opnieuw een kruis in het deeg. Leg het klontje boter in het midden. Zet de vorm iets onder het midden van de oven en bak 10 minuten. Schakel de oven terug naar 180C en laat de panettone nog 37.5 minuten bakken. Laat het brood in de vorm afkoelen. Na afkoeling, verwijder de kraag. Leg de vorm op de zijkant en trek de panettone er voorzichtig uit. Knoop een kerstlint om het midden van het brood.

Serveersuggesties

Als vorm kun je ook een nieuwe terracotta bloempot gebruiken. Deze eerst 20 minuten in koud water zetten en de bodem bedekken met bakpapier.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit italiaanse panetonne recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven