IJsbombe (basisrecept)

Ingrediënten

+ -
print

Garnering naar keuze:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Rasp

Bereidingswijze

  1. (Ik ga even uit van ca 3 liter ijs in 3 smaken) Bekleed de schaal met huishoudfolie.
  2. Laat het ijs van 1 literbak zacht worden, maar niet vloeibaar.
  3. Schep dit in de schaal en druk het goed aan. (Ook tegen de wand!!!) Zet de schaal in de diepvries en laat het ijs bevriezen.
  4. Laat de volgende literbak ijs zacht worden, schep ook deze in de schaal en druk het ijs weer goed aan.
  5. Zet het geheel weer terug in de vriezer.
  6. Neem de laatste bak ijs en laat ook deze zacht worden.
  7. Schap ook dit ijs in de schaal en smeer het zo egaal mogelijk af.
  8. Vouw de folie voorzichtig over het ijs en zet de schaal terug in de vriezer tot gebruik.
  9. Serveren:
  10. Stort de IJsbombe op een mooi bord.
  11. Garnering:
  12. doet het altijd goed natuurlijk, maar de overige garnering is naar keuze.
  13. Het mooiste is om de smaken ijs die je gebruik ook terug te laten komen als garnering.
  14. Dus bij perzik-ijs, plakjes perzik, chocolade ijs met chocolade-rasp of cacaofantasie, aardbeienijs met en aardbeien natuurlijk, enz.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomijs en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
28 kcal
1%28 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor IJsbombe (basisrecept)