Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Framboostruffels


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de frambozen in de mixer en mix tot een papje. Zeef ze en verwijder de pitjes. Doe de sap in een pot, voeg de suiker toe en breng aan de kook. Roer regelmatig tot de massa de dikte van een confituur zal krijgen en inkookt tot de helft. Zet van het vuur en laat rusten.

Doe de gehakte chocolade in een grote kom. Verwarm de slagroom tot ze bijna kookt en giet over de chocoladestukjes. Wacht ongeveer 2 minuten tot de chocolade begint te smelten en roer dan alles goed samen tot hij volledig smelt.

Meng de chocolade met een klopper tot een homogene massa. Dit is jou ganache. Voeg bij de chocolade de siroop en frambozenpuree en meng goed samen. Sluit de kom af met een folie en laat voor 3 uur in de koelkast opstijven.

Bedek de bakplaat met een bakfolie of bakpapier. Maak met de hulp van twee theelepels van de chocolademassa mooie evengrote balletjes en zet ze op een bakplaat. Als ze allemaal klaar zijn, laat ze voor 2 uur in de diepvriezer opstijven.

Doe de couverture in een kom bestemd voor de microgolf. Zet de kom met de chocolade in de microgolf voor een minuut en roer hem daarna goed door. Herhaal dit tot de chocolade volledig gesmolten zal zijn. Let op! De chocolade mag niet te warm zijn, anders beginnen de truffels onder die warmte van binnen smelten.

Doop de truffels in de couverture met behulp van de vorkjes of speciaal daarvoor dienende lepels. Neem de truffels van de chocolade, zet ze op de bakplaat bekleed met de folie of bakpapier en herhaal het tot alle truffels gedompeld zijn.

Zet nu de truffels in de koelkast voor ongeveer 30 minuten. Je mag ze eventueel ter decoratie met rode voedselkleur besprenkelen.
Bewaar de truffels in een gesloten recipiŽnt in de koelkast voor maximum twee weken.

Serveersuggesties

Vervang eventueel de frambozen door een ander zurig fruit.

Allergenen Informatie

Voor dit framboostruffels recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven