Entrecôte met rode wijnjus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bak in een ruime pan de sjalotjes ca. 10 minuten op matig vuur.
    Voeg de knoflook, , , vleesfond, , en toe.
    Laat in ca. 15 minuten inkoken tot 1 deciliter.
  2. Zeef boven een andere pan.
  3. Roer de confiture erdoor.
    Verhit in een koekenpan de .
  4. Bestrooi de entrecôtes met en .
  5. Bak het vlees op hoog vuur snel om en om zodat het vlees dichtschroeit.
  6. Haal uit de pan en laat afkoelen.
    Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
  7. Leg het vlees op bakpapier op een bakplaat.
  8. Leg de entrecôtes ca 12 minuten in de oven.
  9. Verwarm intussen de saus opnieuw.
  10. Klop de rest van de boterklontjes door de saus tot hij licht bindt
    Leg de entrcôtes op 4 voorverwarmde borden .
  11. Schenk er een klein beetje rode wijnjus over.
    Garneer met de sjalotjes en geef de rest van de rode wijnjus erbij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en margarine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Entrecôte met rode wijnjus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Nog nooit zulke lekkere rodewijnjus gehad. Ik heb echter wat losse cranberry's (vers) meegekookt omdat ik geen confiture daarvan kon vinden.
Chanthal 28 december 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
282 kcal
14%1128 kcal
Vetten
24 g.
34%96 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
21%16 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
7%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
15%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%12 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Entrecôte met rode wijnjus