Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Entrecôte met rode wijnjus recept
Entrecôte met rode wijnjus recept

Entrecôte met rode wijnjus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bak in een ruime pan de sjalotjes ca. 10 minuten op matig vuur.
Voeg de knoflook, wijn, port, vleesfond, kruidnagel, laurierblad en tijm toe.
Laat in ca. 15 minuten inkoken tot 1 deciliter. Zeef boven een andere pan. Roer de confiture erdoor.
Verhit in een koekenpan de margarine. Bestrooi de entrecôtes met zout en peper. Bak het vlees op hoog vuur snel om en om zodat het vlees dichtschroeit. Haal uit de pan en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Leg het vlees op bakpapier op een bakplaat. Leg de entrecôtes ca 12 minuten in de oven. Verwarm intussen de saus opnieuw. Klop de rest van de boterklontjes door de saus tot hij licht bindt
Leg de entrcôtes op 4 voorverwarmde borden . Schenk er een klein beetje rode wijnjus over.
Garneer met de sjalotjes en geef de rest van de rode wijnjus erbij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit entrecôte met rode wijnjus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Entrecôte met rode wijnjus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Nog nooit zulke lekkere rodewijnjus gehad. Ik heb echter wat losse cranberry's (vers) meegekookt omdat ik geen confiture daarvan kon vinden.
    Chanthal gaf dit recept op 28 december 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven