Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Crème brûlée met kersen en rum recept
Crème brûlée met kersen en rum recept

Crème brûlée met kersen en rum


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 140 graden celsius.
Breng in een steelpan de slagroom aan de kook.
Klop ondertussen met de garde de eidooiers met de suiker. Neem de slagroom van het vuur en schenk al kloppend bij de eidooiers.
Voeg de rum toe.
Zet de schaaltjes in de ovenschaal en verdeel er de kersen over.
Schenk het ei-roommengsel door een zeef bij de kersen. Vul de ovenschaal met warm (niet kokend!) water tot de helft van de schaaltjes. Dek de schaaltjes losjes af met een stuk aluminiumfolie.
Bak de kersencrèmes 52.5 minuten in de voorverwarmde oven.
Neem de schaaltjes uit het waterbad en laat afkoelen. Zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om door en door koud te laten worden.
Bestrooi de schaaltjes met een dun laagje suiker. Brand de suiker met de brander tot een lichtbruin karamellaagje. Serveer direct.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit crème brûlée met kersen en rum recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven