Groentequiche met gehakt voor buffet

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng 300 gram met 1/2 theelepel , 1 theelepel en de gedroogde .
  2. Voeg 30 gram in stukjes en 150 milliliter lauwwarm water toe en kneed het er doorheen.
  3. Zet het deeg afgedekt ca. 45 minuten op een warme plaats.
  4. Was de groenten.
  5. Snijd de paprika in reepjes en de courgette en in plakjes.
  6. Pel en snipper de .
  7. Was de , haal de naalden van de takjes en hak ze fijn.
  8. Fruit de in 1 eetlepel .
  9. Rul het gehakt ca. 5 minuten mee en breng op smaak met de , , en .
  10. Doe het gehakt in een schaal.
  11. Verhit 1 eetlepel in het braadvet, bak de er 3-4 minuten in aan, breng ze op smaak met en en meng ze door het gehakt.
  12. Verhit 2 eetlepels in het braadvet en bak de paprika en courgette er ca. 5 minuten in.
  13. Breng de groenten op smaak met en en laat ze afkoelen.
  14. Klop de los met de crème fraiche, en .
  15. Vet een springvorm in van 26 cm doorsnede.
  16. Kneed het deeg met de hand kort door en halveer het.
  17. Rol een helft op een met bestrooid werkvlak rond (ca. 30 cm) uit en leg op de bodem van de springvorm.
  18. Druk het deeg bij de rand goed aan en bestrooi de bodem van de springvorm met 1 eetlepel .
  19. Verdeel de helft van het gehakt op de .Leg de helft van het groenten erop en giet de de helft van het eimengsel er overheen.
  20. Bestrooi met de helft van de .
  21. Bak de quiche 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  22. Haal de quiche uit de oven en laat hem ca. 10 minuten afkoelen.
  23. Verwijder de vorm.
  24. Maak op dezelfde manier de tweede quiche.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • gist en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, paneermeel, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
316 kcal
15%3792 kcal
Vetten
15 g.
21%180 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%288 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Groentequiche met gehakt voor buffet