Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gevulde pompoen recept
Gevulde pompoen recept

Gevulde pompoen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was en droog de pompoen grondig en snijd er een deksel van ongeveer 4 cm af. Verwijder met een lepel de zaadjes, haal het pompoenvlees eruit, maar zorg er wel voor dat er ongeveer 2 cm vlees aan de schil blijft zitten. Breng in een kookpot die groot genoeg is voor de pompoen, het water met een beetje zout aan de kook en leg de pompoen erin. Laat op een zacht vuurtje gedurende 30 minuten gaar koken. Controleer regelmatig met een vork of de pompoen zacht is. Haal hem dan uit het kookvocht en leg hem dan ondersteboven in een vergiet, zodat hij kan uitlekken. Ondertussen maakt u de vulling. Wentel de vleesblokjes lichtjes in de bloem en kleur ze daarna in boter. Laat in een andere pan een moot boter bruin kleuren en stoof er de gehakte ui, wortel en selderij goudbruin in. Voeg het vlees bij de gehakte groenten. Voeg daarna de witte wijn toe en laat op een fel vuur verdampen. Hak de tomaten fijn en doe ze, samen met het sap, peper, zout en kruidnagels bij het vlees en laat ongeveer 30 minuten stoven op een zacht vuurtje. Roer af en toe en snijd het pompoenvlees in dobbelsteentjes van ongeveer 2 cm. Voeg ze bij de vlees- en groentenmengsel, samen met de aardappelblokjes en laat nog ongeveer 30 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Tien minuten voor het einde van de kooktijd verwarmt u de oven op 200 graden en legt u de pompoen er 5 minuten in op een schotel, zodat hij kan opwarmen en het resterende kookvocht verdampt. Neem de warme pompoen uit de oven en vul hem met gare vulling. Serveer hierbij een lichte rode wijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gevulde pompoen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven