Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Breng de en de met de rijst,2 zakjes en de in een grote pan aan de kook.
  2. laat het geheel afgedekt op laag vuur 35-40 minuten koken
    Roer de rijst regelmatig door.
  3. Laat de rijst op een koele plek een nacht afloelen
    Laat de uitlekken en vang het sap op.
  4. Breng het sap met 2 zakjes aan de kook.
  5. Roer de met 3-4 eetlepels koud water glad en roer door het kokende sap.
  6. Laat alroerend ca 1 minuut koken.
  7. Roer de erdoorheen en laat het geheel afkoelen
    Verwarm de oven voor op 225 graden.
  8. Splits de .
  9. Roer door de eidooiers door de rijst.
  10. Klop de eiwitten stijf met een snuf .
  11. Roer eerst de helft van het eiwitschuim door de rijst en spatel vervolgens het overige eiwitschuim erdoorheen.
  12. Doe de rijst in een grote ovenschaal en strooi het en de eroverheen.
  13. Verdeel er de in stukjes overheen.
  14. bak het geheel 10-12 minuten in de oven.
  15. Laat even afkoelen en serveer de rijst met de kersensaus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vanillesuiker, suiker, rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, slagroom, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, slagroom, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
262 kcal
13%2096 kcal
Vetten
28 g.
40%224 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
6%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
3 g.
4%24 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gekaramelliseerde rijstpudding met kersensaus voor buffet