Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gedroogde pruimen in rode wijn met gemberijs recept
Gedroogde pruimen in rode wijn met gemberijs recept

Gedroogde pruimen in rode wijn met gemberijs


Ingrediënten


Bereidingswijze


ijs:Klop eidooiers met heelei en suiker schuimig. Snij gember in kleine blokjes en roer met de siroop door de eimassa. Klop de slagroom lobbig,spatel door het eimengsel en draai tot ijs. Saus: Breng in een pan wijn,port.het opengesneden vanillestokje,kruidnagel,kaneel en kardemom aan de kook.Draai het vuur laag en laat tegen de kook aan 40 minuten trekken.Voeg de laatste 10 minuten de schoongemaakte en in reepjes gesneden schil van de sinaasappel,er mag geen wit aanzitten en het sinaasappelsap toe en laat ongeveer 10 minuten meekoken. Passeer door een fijne zeef in een pan,voeg de pruimendanten toe en pocheer nog 10 minuten.haal de pruimen eruit en bind de saus lichtjes met in wat pocheervocht aangemaakte arrownoot(bindmiddel).Voeg de pruimen weer toe en laat afkoelen.Schep op gekoelde borden een bolletje ijs,leg daaromheen wat pruimen en giet er wat saus over.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gedroogde pruimen in rode wijn met gemberijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven